Endava angajează 100 de oameni în noul centru software din Iaşi

– Compania Endava România, parte a grupului britanic Endava, specializată în furnizarea de servicii IT de business, a anunţat că va deschide în toamnă un nou centru software la Iaşi, unde vor fi angajaţi, până la finele anului viitor, aproximativ 100 de oameni.

Endava a închiriat peste 1.200 mp de spaţii de birouri în centrul Iaşiului, în complexul Palas, administrat de Iulius Group, informează Ziarul Financiar.

„În Iaşi vedem o zonă cu potenţial mare de dezvoltare, un centru IT important unde găsim profesionişti cu experienţă, un centru universitar, criterii pe care le urmărim în alegerea spaţiilor noastre din Europa de Est. Pentru următorii ani planificăm o creştere accentuată a operaţiunilor noastre din România, care anticipăm că se va realiza în cea mai mare parte prin sediul din Iaşi”, a declarat Valentin Metzger, director executiv la Endava România.

Echipa Endava din Iaşi este formată în principal din programatori Java şi .NET, care lucrează în proiecte de dezvoltare software pentru clienţi din Marea Britanie, din sectorul financiar-bancar.

„Vrem să fim pregătiţi pentru extinderea activităţilor din România şi din punct de vedere logistic, astfel încât să putem demara la Iaşi proiecte de mari dimensiuni, de aceea am ales un nou spaţiu cu o capacitate de până la 200 de oameni. Din toamnă, toate activităţile noastre din Iaşi se vor desfăşura în noul sediu şi estimăm că până la finele anului următor vom mai angaja aproximativ 100 de persoane pentru acest centru”, a spus Valentin Metzger.

Endava România are sediul principal în Cluj-Napoca şi a fost înfiinţată în anul 2006 ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu firma clujeană Alfa Global Solutions, furnizor de soluţii IT.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata