Exxon evaluează reducerile globale de locuri de muncă după dezvăluirea planului de disponibilizare australian

8

Exxon Mobil Corp (XOM.N) evaluează posibilele reduceri de locuri de muncă la nivel mondial, a declarat miercuri un purtător de cuvânt, după ce compania a anunțat un program de disponibilizare voluntară în Australia.

Exxon este cea mai recentă companie petrolieră care s-a implicat în locuri de muncă axate, stimulată de o prăbușire istorică a cererii de combustibil din cauza pandemiei de coronavirus.

Compania a redus cheltuielile de capital în acest an cu 30% până la aproximativ 23 de miliarde de dolari și a declarat în august că a planificat reduceri ale cheltuielilor de capital și de exploatare pentru a-și apăra dividendul după raportarea pierderilor în primul și al doilea trimestru.

„Avem în curs evaluări de la țară la țară pentru a evalua posibilele eficiențe suplimentare pentru mărimea corectă a afacerii noastre și pentru a o face mai puternică pentru viitor”, a declarat purtătorul de cuvânt Casey Norton, cu sediul la Irving, Texas, prin e-mail, comentează Reuters.

Comentariile marchează o schimbare, după ce Exxon a declarat pentru Reuters în iulie că nu avea planuri de disponibilizări din cauza pandemiei și că nu avea ținte procentuale pentru a-și reduce forța de muncă prin revizuirile angajaților din acest an.

În Australia, Exxon a declarat miercuri că a finalizat o revizuire a activității sale actuale și viitoare de proiect în țară și căuta voluntari pentru a renunța la companie.

„Acest program va asigura compania să gestioneze aceste condiții de piață fără precedent”, a spus acesta într-un comunicat.

Compania nu a spus ce procent din forța de muncă încearcă să reducă, dar a declarat că, în Australia va lua în considerare toți angajații care și-au exprimat interesul pentru concedierea voluntară.

„Până la finalizarea altor lucrări de studiu, ar fi prematur să se tragă concluzii pentru alte țări”, a spus Norton.

Exxon caută să-și vândă acțiunea de 50% din co-întreprinderea de petrol și gaze din Strâmtoarea Bass din sud-estul Australiei, despre care analiștii au estimat că ar putea aduce până la 3 miliarde de dolari.

Analiștii au speculat că ar putea vinde sau închide și fabrica Altona din Melbourne, cea mai veche rafinărie din Australia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata