Fabrică de cherestea inaugurată în plină criză

O fabrică de cherestea a fost inaugurată, în acest sfârşit de săptămână, în comuna cărăşeană Teregova, o investiţie de 800.000 de euro, finanţată în proporţie de 75% din fonduri europene.

Pentru început, fabrica va asigura cherestea pentru piaţa asiatică, dar, în cel mai scurt vor fi vizate şi alte spaţii de desfacere a mărfii. La ora actuală, aici se pot prelucra 400 metri cubi de cherestea umedă şi uscată.

Într-un an de criză, singura posibilitate de dezvoltare a comunităţilor locale o reprezintă atragerea de fonduri europene.

Pe acest principiu a mers şi inginerul silvic Dorel Lăzărescu, cel care a avut curajul să pornească o afacere într-o perioadă grea, prin inaugurarea acestei fabrici, la Teregova, care va crea şi 25 de noi locuri de muncă, cu perspectiva dezvoltării ulterioare.

‘Este o investiţie importantă pentru Teregova, pentru judeţ. Inginerul Lăzărescu este un foarte bun specialist şi poate fi un exemplu bun în ceea ce priveşte folosirea fondurilor europene. Am spus şi repet: singura modalitate de a ne dezvolta în continuare, chiar dacă e perioadă de criză, sau cu atât mai mult, o reprezintă folosirea fondurilor europene. În acest fel se creează şi noi locuri de muncă’, a declarat,  preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, prezent la inaugurare.

Proiectul ‘Linie de procesare a buştenilor de foioase şi răşinoase în cherestea, semnifabricate şi alte produse cu aburire şi uscare’ s-a derulat prin Agenţia pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit şi a fost finanţat prin Fondul European Agricol pentru dezvoltare rurală, cu sprijinul Uniunii Europene şi al Guvernului României.

Citește și
3 Comentarii
 1. nick spune

  Du-te mah si te plimba, autorul lu’ peste. Arata-mi tu mie care linie de finantare iti da 75% prin FEADR si eu iti pup mana. Cel mai probabil a fost 50% cu 50%, plus faptul a tipul a suportat tva-ul plus cheltuielile neeligibile.

 2. curios spune

  Finantare de 75 %………??????
  Ori reporterul, ori consultantul a gresit procentele!!!!

 3. minciuna spune

  Conform raportului de selectie publicat pe http://www.apdrp.ro/content.aspx?item=1826&lang=RO
  valoarea finantata este de 1.178.507 lei, care reprezinta 50 % din cheltuielile eligibile

  Alo….intelegem ca vrem absorbtie, dar nu mai umflati valorile!!!!!!!!!!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata