Facebook a cumpărat LiveRail, companie fondată de doi români şi un american

Facebook a cumpărat LiveRail, companie dedicată clipurilor publicitare video online, fondată în 2007 de românii Andrei Duncă și Sergiu Biriș și de americanul Mark Trefgarne.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Facebook Brian Boland printr-o postare pe blogul rețelei de socializare, informează joi venturebeat.com.

Cei doi români nu sunt la primul business de succes, ei fiind fondatorii portalului Trilulilu.ro și anterior lucrând în poziții de top în cadrul unor companii de dezvoltare web și software.
LiveRail este o companie care oferă o platformă interactivă prin care editorii și agențiile de publicitate își pot direcționa în timp real reclamele către clienți, precum și o platformă de monitorizare a traficului în timp real pentru reclamele video.

Reprezentanții LiveRail au informat că în prezent compania are sute de clienți activi online și furnizează peste șapte miliarde de clipuri publicitare video pe lună. Printre clienții săi se numără Major League Baseball, ABC Family, A&E Networks, Gannet și Dailymotion.

Achiziția LiveRail de către Facebook poate fi un semnal că publicitatea video ar putea deveni parte integrantă a rețelei de socializare Facebook. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata