Facebook neagă că a fost ţinta unui atac al hackerilor

Rețeaua de socializare Facebook, a cărei funcționare a fost perturbată timp de 50 de minute marți dimineață, în întreaga lume, a negat că a fost ținta unui atac al hackerilor, așa cum susțineau zvonuri apărute anterior pe internet, relatează AFP.

„Mulți oameni au avut dificultăți la accesarea Facebook și Instagram. Acest lucru nu a fost rezultatul unui atac al unor terți, ci s-a produs după introducerea unei schimbări care a afectat sistemele noastre de configurare”, a precizat Facebook într-o declarație.

Declarația vine în contextul în care grupul de hackeri Lizard Squad a publicat pe Twitter un mesaj ambiguu: „Facebook, Instagram, Tinder, AIM, HipChat #offline #LizardSquad”.

„Am rezolvat rapid problema, iar ambele servicii funcționează acum 100% pentru toată lumea”, se mai indică în declarația Facebook.

Lizard Squad a avertizat de asemenea, pe Twitter, că „mai multe (atacuri) urmează să vină” și că grupul se află la originea atacului de luni asupra site-ului companiei Malaysia Airlines.

Vizitatorii care au accesat luni dimineață site-ul companiei amintite au putut vedea mesaje precum „Lizard Squad va domina” și „404 — Plane Not Found”, dar și o imagine cu o șopârlă purtând joben și monoclu. Sub fotografia trucată se putea citi „Atac de Lizard Squad — Califatul Cibernetic Oficial”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata