Fastned, partener Tesla, va alimenta Oxford cu un superhub de încărcare al vehiculelor electrice

Compania olandeză de infrastructură de încărcare Fastned, s-a alăturat echipei Tesla  pentru a construi stații de încărcare pentru vehicule electrice (EV) în Oxford, Anglia, a declarat vineri, trimitând acțiunile sale spre ascensiune.

Centrul a 38 de stații de încărcare va include 26 de încărcătoare ultrarapide de la Fastned și Tesla, cu încărcătoare de curent alternativ suplimentare din Spania, Wenea și este programat să se deschidă la sfârșitul anului 2021.

Cele 10 stații de încărcare inițiale vor putea încărca vehicule electrice simultan la tarife, permițând șoferilor să adauge până la 482,8 km în 20 de minute, a spus compania.

Acțiunile fixate au crescut cu aproape 8% până la 55,6 euro.
„Parteneriatul cu Tesla … ar trebui să ajute într-adevăr (Fastned) să-și mărească în continuare profilul public în Marea Britanie și i-ar putea permite să replice aceeași strategie de dezvoltare în alte municipalități din Europa”, a declarat Jan Richard, analistul de cercetare al lui Berenberg.

Hub-ul va fi cel mai puternic hub de încărcare pentru vehicule electrice din Europa, cu până la 10 megawatti de putere disponibilă pentru extinderea viitoare, a spus Fastned.

„Putem presupune că (acest sit) va fi un important contribuitor la venituri”, a declarat Juri Zanieri, analist de cercetare la Kempen.

Livrând 100% energie regenerabilă șoferilor EV, zi și noapte, va fi, de asemenea, cel mai mare centru public de încărcare EV din Marea Britanie, EDF Renewables, a cărui unitate Pivot Power participă, de asemenea, la proiect.
Situat pe șoseaua de centură din jurul Oxfordului, centrul de încărcare se află lângă situl industrial Cowley, unde BMW produce mașini MINI electrice.

Fastned, cu sediul în Amsterdam, a construit 137 de stații de încărcare rapidă în Belgia, Marea Britanie, Germania, Elveția și Olanda și își propune să se extindă și în Franța.

Planifică să construiască cel puțin 40 de stații pe piețele sale în 2021 și să crească numărul în mod substanțial, în 2022.

Luna trecută, datele de la Societatea britanică a producătorilor și comercianților de autovehicule au arătat că vehiculele electrice cu baterie și cota de piață a vehiculelor hibride plug-in a crescut la 13,9% în perioada ianuarie-martie.

autovehicule electricecentru de încărcarecentru încărcare vehicule electriceFastnedîncărcare mașini electriceMarea BritanieOxfordTesla
Comentarii (0)
Adaugă comentariu