Ferrari mizează în 2010 pe creşterea cu 30% a vânzărilor în România

Forza Rossa, importatorul Ferrari în România, se aşteaptă în acest an la o creştere a vânzărilor de 30 de procente, până la 6,5 milioane de euro, graţie succesului celor mai recente modele 458 Italia şi California, a declarat managerul de vânzări de la Forza Rossa, Octavian Ursu, pentru SeeNews.

Compania a vândut deja 18 modele 458 Italia şi California în acest an, iar majoritatea dintre ele au şi fost livrate. Anul trecut, compania a realizat o cifră de vânzări de cinci milioane de euro, în creştere faţă de 4,5 milioane euro în 2008, an în care a vândut 18 maşini.

Creşterea vânzărilor în acest an pe piaţa românească va fi ajutată şi de modelul 599 GTO, care are un preţ de aproximativ 300.000 de euro. Forza Rossa a vândut deja 3 astfel de autoturisme în România în acest an, iar Octavian Ursu a precizat că în 2010 nu va mai fi oferit niciun 599 GTO în România.

În luna decembrie, Forza Rossa a deschis la Bucureşti cel mai mare magazin Ferrari în Europa, după o investiţie de aproximativ 4,5 milioane de euro. Forza Rossa poate vinde maşini Ferrari în ţări unde nu există un importator oficial precum Bulgaria, Ucraina şi Serbia. ‘Am vândut deja 3 maşini în Bulgaria în acest an’, a declarat Octavian Ursu. Principalii competitori ai Ferrari pe piaţa de automobile sport din România sunt Porsche, Aston Martin şi Lamborghini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata