Fiat Chrysler va produce şase milioane de vehicule pe an

16

Directorul general de la Fiat şi Chrysler, Sergio Marchionne, a declarat luni că cei doi producători auto vor avea capacitatea de a produce şase milioane de vehicule pe an după ce îşi vor combina forţele, transmite Reuters.

Marchionne şi-a propus să finalizeze fuziunea dintre Fiat şi Chrysler până la sfârşitul lui 2014 în ideea de a da naştere Fiat Chrysler Automobiles, cel de al şaptelea constructor auto mondial, urmând ca în luna mai a acestui an să prezinte un nou plan de afaceri multianual.

‘Graţie iniţiativelor pe care le vom anunţa în luna mai vom avea posibilitatea de a produce între şase şi şapte milioane vehicule pe an’, a declarat Marchionne la adunarea acţionarilor Fiat, organizată la sediul istoric al Fiat de la Torino.

Marchionne nu a oferit o dată la care grupul Fiat Chrysler Automobiles ar urma să atingă ţinta de şase milioane de vehicule pe an, însă noul plan industrial, care va oferi informaţii detaliate cu privire la noile modele şi investiţiile, ar urma să acopere o perioadă de trei până la cinci ani.

Anul trecut cei doi constructori au livrat 4,4 milioane vehicule, iar Marchionne a anunţat că pentru acest an Fiat şi Chrysler au de gând să vândă între 4,5 şi 4,6 milioane vehicule, graţie situaţiei solide de pe pieţele auto din SUA şi Asia. De asemenea, Marchionne a confirmat ţintele pe care cei doi constructorii şi le-au propus pentru 2014, respectiv venituri combinate de 93 de miliarde de euro şi un profit net cuprins între 600 şi 800 milioane de euro.

La finele anului trecut Fiat a preluat restul de 41,46% din acţiunile Chrysler pe care nu le deţinea într-o tranzacţie de 4,35 miliarde de dolari. Societatea Fiat Chrysler Automobiles va avea sediul legal în Olanda, iar sediul fiscal în Marea Britanie.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata