Firmă de contabilitate. Cum o alegi și care este rolul ei ?

În ziua de azi, numeroase sunt firmele de contabilitate care își oferă serviciile doritorilor. Din acest motiv, este important să știi cum să alegi o firmă de contabilitate potrivită. Acest tip de societate, indiferent de faptul că este mai mare sau mai mică, propune clienților săi un anumit număr de avantaje.

Pentru a alege firma de contabilitate potrivită citește rândurile de mai jos.

Pentru o companie, o firmă, recurgerea la serviciile unui expert contabil se impune drept o necesitate. Pentru a putea beneficia de competențele acestui specialist trebuie să alegi o firmă de contabilitate. Fie ești interesat de firmă contabilitate București, fie de o firmă de contabilitate din alt județ, trebuie să știi cum o alegi și care este rolul său.

Care este rolul unei firme de contabilitate?

Ești în căutare de firmă contabilitate sector 6 însă încă nu cunoști cu exactitate rolul unei astfel de firme. O firmă de contabilitate este o societate compusă dintr-unul sau mai mulți experți contabili. Un expert contabil este un titular al diplomei de expert contabil. Concret, un expert contabil ține contabiliatea unei firme. Însă, în ultimii ani, miisunea sa a evoluat. Unii consideră contabilul drept interlocutorul privilegiat al unui patron de firmă sau președinte de companie. În fiecare etapă de viață a unei companii, contabilul furnizează servicii de sprijin, dă sfaturi. Pentru a exercita meseria de contabil trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

-Să fie înscris în Corpul Experților contabili și Contabililor Autorizați;

-Să depună un jurământ;

-Să dețină studii economice superioare;

Care este misiunea unei firme de contabilitate?

Atribuțiile unei firme de contabilitate sunt destul de numeroase. De fapt, intervine în următoarele domenii:

  • Fiscal;
  • Juridic;
  • Financiar;
  • Social;

Apelând la serviciile unei firme de contabilitate vei avea garanția unei expertize de calitate în domeniile menționate mai sus. Compusă dintr-o echipă de profesioniști, firma de contabilitate își asumă toate obligațiile contabile ale unei firme sau companii. Se dovedește a fi o veritabilă sursă de competențe.

O firmă de contabilitate ține, controlează, supraveghează și redresează contabilitatea unei societăți. Adică intrările și ieșirile de bani, realizări de bilanțuri semestriale, intermediare sau anuale și situația conturilor societății respective. Se ocupă și de anumite declarații sociale necesare.

Cu ajutorul unei firme de contabilitate vei ști dacă afacerea ta merge sau nu în direcția dorită sau dacă este necesar să adopți o altă strategie care să te avantajeze în contextul economic actual. Evidența tranzacțiilor de care se ocupă firma de contabilitate te ajută și în cazul în care ai controale. Contabilitatea este necesară pentru a putea confirma în fața inspectorilor financiari faptul că societatea ta respectă în totalitate normele și legislația în vigoare. Un expert contabil va pune la dispoziția ta dovezile financiare necesare cu privire la achizițiile și la vânzările tale din ultimele luni.

În concluzie, contabilitatea este un domeniu larg, care se poate înțelege doar pe baza unor cunoștințe temeinice. De aceea, în cadrul unei firme de contabilitate trebuie să activeze doar persoane foarte bine pregătite, autorizate.  Este bine să te informezi înainte de a alege o firmă de contabilitate pentru a putea obține profesionalismul și eficiența de care ai nevoie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata