Firma Hexi Pharma a depus cerere de intrare în insolvenţă

Compania Hexi Pharma Co. SRL, implicată în scandalul dezinfectanţilor din spitale, a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă.

Potrivit portalului instanţelor, acţiunea a fost depusă marţi la tribunal şi are ca materie „falimentul” şi ca obiect „cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014”.

Legea nr. 85/2014 se referă la procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.

Primul termen al procesului a fost stabilit pe 17 mai.

Cererea de intrare în insolvenţă a fost depusă în aceeaşi zi în care patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat la Parchetul General.

Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de firma Hexi Pharma. Urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracţiunile de zădărnicire a combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse.

Sâmbăta trecută, anchetatorii au efectuat percheziţii la sediul şi punctele de lucru ale Hexi Pharma, precum şi la 25 de unităţi sanitare de pe raza a 21 de judeţe şi din municipiul Bucureşti, de unde au fost ridicate probe şi documente. Tot atunci, procurorii au făcut percheziţii şi la domiciliul lui Dan Condrea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata