Firma L’Oreal prezintă un patch pentru măsurarea expunerii la razele ultraviolete

Firma franceză de cosmetice L’Oreal a dezvăluit în cursul acestei săptămâni la Salonul de electronică CES din Las Vegas un patch electronic pentru măsurarea nivelului de expunere la razele ultraviolete. Acesta va fi comercializat sub marca dermatologică La Roche-Posay, scrie 7sur7.be.

Nu mai mare de câțiva centimetri pătrați și subțire cât un fir de păr, acest circuit electronic încastrat într-o peliculă adezivă, flexibilă și transparentă, conține coloranți fotosensibili care își schimbă culoarea în funcție de nivelul de expunere la soare în timp real, se arată într-un comunicat al L’Oreal. Utilizatorii vor putea face o fotografie a patch-ului pentru a primi o analiză precisă și recomandări prin intermediul unei aplicații specifice descărcate pe smartphone.

Comercializarea acestui produs etanș și putând fi purtat până la cinci zile consecutiv ar urma să înceapă în acest an.

„Tehnologiile precedente, cu circuit rigid și fără transparență, indicau doar cantitatea de raze UV captată de corpul uman într-o oră”, afirmă într-un comunicat Guive Balooch, vice-președinte al incubatorului Connected Beauty al L’Oreal, care a dezvoltat acest patch în Silicon Valley.

L’Oreal intenționează să se ocupe de multe potențiale aplicații ale electronicii flexibile pentru sectorul cosmetic, dar și pentru alte domenii, precizează Balooch. Expunerea la razele ultraviolete, care contribuie la creșterea riscului de cancer al pielii, a devenit o miză majoră de sănătate publică în multe țări, îndeosebi în Australia, încheie 7sur7.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata