Fiscul francez vrea ca Google să plătească impozite restante în valoare de 1,6 miliarde euro

Google este criticat în mai multe state europene pentru că utilizează „tehnici agresive de optimizare fiscală” pentru a reduce impozitele plătite.

„În ceea ce priveşte Franţa, arierate fiscale care vizează această companie se ridică la 1,6 miliarde de euro„, a precizat sursa.

Dezvăluirea acestei informaţii vine în contextul în care directorul general de la Google, Sundar Pichai, se află la Paris unde se va întâlni miercuri seara cu ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron.

La începutul acestei luni, ministrul francez de Finanţe, Michel Sapin a exclus posibilitatea ca Franţa să ajungă la un acord cu Google cu privire la valoarea arieratelor fiscale, aşa cum a făcut guvernul britanic, precizând că în cazul Franţei sumele sunt „mult superioare” sumei de 172 milioane de euro prevăzut în acordul convenit de autorităţile britanice.

Luna trecută, Google a acceptat să plătească guvernului britanic suma de 130 de milioane de lire sterline reprezentând arierate fiscale pentru perioada cuprinsă între luna ianuarie 2005 şi luna iunie 2015, însă suma a fost amplu criticată ca fiind una derizorie.

Franţa, Marea Britanie şi alte state se plâng de mult timp de modul în care Google, Yahoo! şi alte mari companii din industria IT generează profituri mari în ţările lor, dar au domiciliul fiscal în ţări precum Irlanda, unde impozitele pe companii sunt mult mai mici. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata