Fiscul permite reluarea activităţii pentru 214 firme

18

Fiscul va permite unui număr de 214 firme, din categoria celor declarate anterior inactive, să îşi reia activitatea, începând din data de 26 februarie 2010, potrivit unui ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Din numărul total de firme aprobate de Fisc ca şi contribuabili reactivaţi, 110 sunt din Bucureşti. O serie de firme declarate anterior contribuabili inactivi şi care doresc intrarea în activitate solicită acest lucru printr-o adresă ANAF şi din trei în trei luni instituţia aprobă lista firmelor reactivate. În data de 10 februarie a fost emis un ordin al preşedintelui ANAF (nr.1.459) pentru aprobarea listei contribuabililor reactivaţi, precizează un comunicat al ANAF.

Ordinul a fost afişat concomitent la sediul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi pe pagina de Internet a Ministerului Finanţelor Publice – portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Ordinul intră în vigoare în termen de 15 zile de la data publicării pe pagina de internet şi afişării la sediul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, conform legii, începând de vineri, 26 februarie 2009.

Potrivit Codului fiscal, contribuabilii înscrişi în lista contribuabililor reactivaţi pot să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, ca urmare a încetării situaţiei care a condus la scoaterea din evidenţă. Potrivit Codului de procedură fiscală, contribuabilii persoane juridice sau orice alte entităţi fără personalitate juridică care nu îşi îndeplinesc obligaţiile declarative la două termene de declarare consecutive şi cărora, la cerere, nici nu li s-a aprobat de către organul fiscal competent o măsură privind îndeplinirea obligaţiilor lor fiscale vor fi declaraţi inactivi.

De asemenea, Fiscul a anunţat recent că alte 9.082 de firme vor fi scoase din lista contribuabililor declaraţi inactivi, începând cu data de 23 februarie, potrivit unui ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Aceste firme au fost declarate contribuabili inactivi în urma unor erori materiale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata