Fitch a revizuit în scădere ratingul individual acordat ING Verzekeringen

Fitch Ratings a revizuit in scadere ratingul pentru creditele pe termen lung acordat ING Verzekeringen, divizia de asigurari a ING, de la “A” la “A minus” si a plasat ratingul sub supraveghere, cu perspectiva negativa, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Si ratingul diviziilor ING Verzekeringen din State le Unite a fost revizuit in scadere, la “A minus” si a ramas sub supraveghere, cu perspectiva negativa.

De asemenea, Fitch a confirmat ratingul pentru creditele pe termen lung acordat ING Bank, la “A plus”, cu perspectiva stabila si a revizuit in scadere ratingul individual al ING Bank, de la “B/C” la “C”. Agentia de evaluare financiara a confirmat ratingul pentru creditele pe termen lung acordat ING Group, la “A”, a revizuit in crestere perspectiva ratingului, de la negativa la stabila si a atribuit ratingul de sustinere “1”.

Deciziile Fitch reflecta anuntul de luni al grupului olandez de servicii financiare ING Groep NV potrivit caruia se va diviza in doua companii separate pâna la sfârsitul lui 2013.
ING a precizat ca va separa activitatile sale bancare de cele de asigurari, iar dupa separare are de gând sa vânda divizia de asigurari. Decizia ING face parte din planul de restructurare solicitat de Comisia Europeana.

Citeste si:  Lucrătorii Chevron se confruntă cu cereri care solicită din nou locuri de muncă în cadrul restructurării globale

Anuntul surprinzator al ING reprezinta devansarea unei miscari pe care multi analisti o asteptau sa aiba loc abia peste câtiva ani. ING a infiintat deja doua boarduri separate pentru a gestiona diviziile de servicii bancare si cele de asigurari, insa pâna acum a dezmintit zvonurile potrivit carora are de gând sa separe cele doua divizii. Potrivit ING, separarea de operatiunile de asigurari ar urma sa fie finalizata pâna in 2013, fie printr-o operatiune de tip IPO, fie printr-o vânzare.

În plus, pentru a putea rambursa jumatate din ajutoarele de 10 miliarde de euro acordate de guvernul olandez in luna octombrie 2008, ING va lansa o emisiune de obligatiuni subscrisa de Goldman Sachs si JPMorgan. În conformitate cu un acord convenit cu statul olandez, ING va rascumpara obligatiuni core Tier 1 in valoare de cinci miliarde de euro in luna decembrie a acestui an.

În prezent, ING are doua mari divizii: ING Bank, ce opereaza cea mai mare parte a activitatilor bancare, si ING Verzekeringen, ce se ocupa de majoritatea activitatilor din sectorul asigurarilor.
ING a mai anuntat ca se astepata sa inregistreze un profit de 750 milioane euro in trimestrul al treilea, comparativ cu pierderi de aproximativ 568 milioane euro in perioada similara a anului trecut.

Citeste si:  Petrom anunţă noi descoperiri de petrol într-o zonă de mică adâncime din Marea Neagră

Într-un comunicat dat public itatii luni, ING a precizat ca rezultatele sale au beneficiat de pe urma eliminarii a 10.800 de locuri de munca in acest an, insa pierderile produse de diferite investitii, in special in piata imobiliara si derivative legate de piata americana continua sa-i afecteze rezultatele. ING, cel mai mare grup financiar din Olanda, a fost format in anul 1991 când Nationale¬Nederlanden si NMB Postbank Groep au fuzionat. În luna octombrie a anului trecut grupul a primit un ajutor de stat in valoare de 10 miliarde de euro.

ING Bank detine o pozitie solida pe piata bancara româneasca, oferind o gama complexa de servicii financiare. Din 1994 si pâna in prezent, ING Bank si-a dezvoltat operatiunile intr-un ritm sustinut, prin diversificarea portofoliului de produse si al celui de clienti, prin lansarea de noi divizii de servicii (brokeraj, leasing, factoring, afaceri imobiliare) si prin extinderea teritoriala. În prezent, ING Bank are 35 de sucursale bancare pentru companii si 180 unitati pentru persoane fizice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner