Fondatoarea companiei Siveco, Irina Socol, reţinută de procurori

Irina Socol, fondatoarea companiei Siveco România, a fost reținută marți pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, fiind acuzată de evaziune fiscală, urmând a fi dusă la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă.

În același dosar a fost reținută o altă reprezentantă a companiei Siveco.

Cele două au fost reținute după ce, luni, ofițeri ai Direcției de Investigare a Fraudelor au efectuat percheziții în județele Ilfov și Giurgiu și în București la domiciliile unor suspecți și la sediile unor firme, printre care și Siveco România, care s-ar fi sustras de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

Anchetatorii susțin că reprezentanții companiei Siveco România au creat un circuit infracțional format din peste 50 de societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive derulate în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Din cercetări a reieșit că în contabilitatea producătorului de softuri ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

Irina Socol a fondat la începutul anilor ’90 compania Siveco România, care este în prezent cel mai mare producător local de soft, cu afaceri totale de 65 de milioane de euro în anul 2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: siveco.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata