Fondul de investiții Mid Europa a vândut compani Walmark către Stada

 Fondul de private equity Mid Europa Partners a anunțat luni acordul de vânzare a companiei Walmark către STADA Arzneimittel AG.

Tranzacția este supusă autorizării din partea autorității de concurență și este de așteptat să fie încheiată în primul trimestru al anului 2020, precizează un comunicat de presă.

Cu un portofoliu unic de mărci și prezență directă în nouă țări din Uniunea Europeană, Walmark este una dintre cele mai importante companii farmaceutice din Europa Centrală și de Est.

Matthew Strassberg, Co-Managing Partner al Mid Europa, a declarat: „Achiziția de către STADA validează transformarea Walmark dintr-o afacere condusă de către familie într-o platformă internațională. Lucrând în parteneriat cu noua echipă de management, ne-am atins viziunea inițială pentru companie și am creat un atu strategic valoros prin dezvoltarea și implementarea unei abordări profunde în privința excelenței operaționale și a inovației axate pe produs. Dorim să le mulțumim conducerii Walmark și angajaților pentru dedicarea și contribuția lor din ultimii câțiva ani. Investițiile Mid Europa în Walmark și în alte companii lider pe piață, precum Profi, Regina Maria și Urgent Cargus, marchează o listă de parteneriate importante cu echipe de management și antreprenori performanți din regiunea noastră”.

Mid Europa Partners este unul dintre principalele fonduri de private equity orientat către investiții în Europa Centrală și de Est. Cu birouri în Londra, Budapesta, Varșovia, Istanbul și București, Mid Europa Partners a strâns și gestionat fonduri în valoare de aproximativ 5,2 miliarde euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata