Ford ar putea reduce producţia în Rusia din cauza situaţiei economice dificile şi a deprecierii rublei

Operaţiunile societăţii mixte Ford Sollers au fost puse sub revizuire, iar producţia ar putea fi redusă din cauza situaţiei economice dificile şi a deprecierii rublei, afectată de sancţiunile impuse Rusiei din cauza ocupării Crimeei, a anunţat un oficial al companiei ruso-americane, transmite Dow Jones Newswires.

Producătorii auto străini au investit puternic în Rusia în ultimii ani, dar declinul vânzărilor auto în 2013, încetinirea creşterii economiei ruse şi instabilitatea provocată de evenimentele din Ucraina aruncă o umbră asupra acestei pieţe auto.

‘Deprecierea rublei pune presiuni suplimentare asupra afacerii Ford Sollers. Ca întotdeauna, monitorizăm constant situaţia economică în ansamblu şi vom acţiona în funcţie de evoluţiile viitoare’, se arată într-o declaraţie a Ford Sollers.

Un purtător de cuvânt al Ford Sollers nu a confirmat un raport apărut în publicaţia financiară rusă ‘Vedomosti’ care anunţa că firma intenţionează să închidă două luni fabrica din apropiere de St. Petersburg, dar reducerea producţiei este doar una dintre posibilităţile discutate.

‘Ne revizuim operaţiunile şi lucrăm la un nou plan strategic. Nu suntem angajaţi la alt proiect’, a declarat un purtător de cuvânt al Ford-Sollers, Elizaveta Novikova.

Anul trecut, vânzările companiei în Rusia au scăzut cu 18% din cauza declinului cererii pentru maşini din clasa compactă. Livrările Ford Focus, care se produce la fabrica de lângă St. Petersburg, au scăzut cu 27% în 2013.

Ford Sollers, înfiinţată în 2011, produce deja modelele Kuga, Explorer, S-MAX, Galaxy, Transit, Tourneo Custom, Focus şi Mondeo.

Vânzările auto în Rusia ar urma să scadă cu 1,6% în 2014, la 2,73 milioane de unităţi, după ce, în 2013, vânzările de maşini şi vehicule comerciale uşoare au înregistrat un declin de 5,5%, la 2,78 milioane de unităţi, a anunţat recent Association of European Businesses (AEB).

Producători auto importanţi, cum ar fi General Motors, Ford, Renault şi Fiat, au investit semnificativ în Rusia, sperând într-un avans semnificativ pe această piaţă.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata