Ford Motor construieşte o fabrică de 450 milioane de dolari în Thailanda

Ford Motor va investi 450 milioane de dolari pentru a construi o nouă fabrică în Thailanda, subliniind angajamentul companiei americane de alege statul asiatic ca bază de producţie în Asia, în pofida tulburărilor sociale, transmite AP.

Fabrica va avea o capaciatte anuală de producţie de 150.000 de vehicule şi va începe în 2012 asamblarea noului model Ford Focus, a anunţat joi producătorul auto american. Aproximativ 85 la sută dintre maşinile produse în Thailanda vor fi vândute peste hotare, iar restul în statul asiatic. Ford va angaja până la 2.200 de muncitori la uzina ce va fi construită în provincia Rayong, care serveşte ca bază pentru producătorii auto şi alte industrii.

Ford Motor Co a înregistrat în primul trimestru din 2010 un profit peste aşteptări, de 2,1 miliarde de dolari, şi a decis să-şi revizuiască în creştere estimările, pentru ansamblul anului 2010, aşteptându-se să înregistreze ‘profituri solide’ în acest an. Anterior, directorul general de la Ford, Alan Mulally, a anunţat că Ford va reveni la o profitabilitate solidă în anul 2011.
În septembrie 2009, uzina Ford de la Craiova a demarat producţia utilitarei uşoare Ford Transit Connect. Grupul american Ford a devenit acţionar majoritar la Automobile Craiova în septembrie 2007, când a achiziţionat de la statul român 72,4 la sută din companie, suma plătită fiind de 57 de milioane de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata