Ford va rechema la service 1,4 milioane de automobile şi SUV-uri în America de Nord

Al doilea producător auto din SUA, Ford Motor, va rechema la service 1,4 milioane de vehicule pentru diverse defecțiuni, în America de Nord, transmite BBC.

Aproximativ 1,1 milioane de SUV-uri vândute în America de Nord sunt rechemate la service din cauza unor probleme la servodirecție. Alte 200.000 sedan-uri Taurus produse în perioada 2010-2014 ar putea fi predispuse să înregistreze probleme legate de coroziune.

Majoritatea rechemărilor vin pe fondul scandalului legat de siguranța auto cu care se confruntă rivala General Motors (GM).

Departamentul Transporturilor din SUA a anunțat că General Motors va plăti o amendă record de 35 milioane de dolari ca parte a investigației Guvernului SUA privind modul în care a fost gestionată rechemarea la service a 2,6 milioane de autovehicule la nivel global, pentru mai multe defecțiuni care au provocat numeroase accidente, soldate cu 13 morți.

Citeste si:  FMI şi-a redus estimările privind creşterea economiei americane la 2,5%

Amenda de 35 milioane de dolari este cea mai mare plătită vreodată de un producător auto din SUA pentru întârzierile privind anunțarea rechemării la service. Anterior, Ford Motor și Toyota au plătit 17,4 milioane de dolari, nivelul maxim permis la acel moment.

În România, Ford Motor a început anul trecut producția de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producție a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiții de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner