Furtună de zăpadă în Japonia: Toyota, Suzuki şi Honda îşi suspendă producţia în nouă fabrici

11

Constructorii japonezi de automobile Toyota, Honda şi Suzuki au anunţat luni suspendarea producţiei în nouă fabrici din centrul şi estul Japoniei din cauza furtunii de zăpadă care face dificilă livrarea pieselor necesare şi sosirea la lucru a muncitorilor, informează AFP.

 O mare parte dintre aceste fabrici urmează să-şi reia producţia marţi.

Toyota a informat că piesele necesare pentru producţie nu au putut fi trimise, forţând grupul să oprească lucrările la fabricile din Tsutsumi şi Takaoka, iar apoi la cele din Motomachi şi Tahara, din centrul Japoniei.

Toyota produce diferite modele în aceste fabrici, între care hibridul Prius, Crown Berlina şi Corolla.

La rândul său, Honda a suspendat producţia în două dintre fabricile sale începând de vineri.

În ceea ce priveşte producătorul de automobile Suzuki, lucrările au fost întrerupte în trei uzine. Suzuki a oprit de asemenea aprovizionarea cu piese.

Căderile masive de zăpadă au îngreunat foarte mult transportul şi circulaţia rutieră începând de vineri pe zone extinse din arhipelagul nipon, afectat din est şi până în vest, dar şi în sud de o furtună de zăpadă. Intemperiile au provocat numeroase accidente, au blocat accesul în diferite zone şi au făcut cel puţin 19 morţi în trei zile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata