Gazprom: Construcţia secţiunii bulgare a gazoductului South Stream va începe la vară

Lucrările de construcție pentru secțiunea terestră din Bulgaria a gazoductului South Stream vor începe în luna iulie, a declarat directorul general al Gazprom, Alexey Miller, transmite Novinite.

Potrivit unui comunicat publicat vineri pe pagina de Internet a Gazprom, în scurt timp va fi semnat în Bulgaria un contract pentru livrarea de materiale și echipamente, construcții, instruirea personalului și punerea în funcțiune a conductei de gaze.

‘Astăzi doar South Stream poate da Europei garanții reale cu privire la securitatea energetică’, a apreciat Alexey Miller. Potrivit acestuia, în toamna acestui an ar urma să înceapă și lucrările de construcția la secțiunea off-shore a conductei, via Marea Neagră, urmând ca primele livrări de gaze naturale prin viitoarea conductă să aibă loc la sfârșitul lui 2015.

În paralel însă, purtătorul de cuvânt al Comisarului european pentru Energie, Gunther Oettinger, a exprimat îngrijorările Comisiei față de riscul ca proiectul South Stream să încalce legislația UE. ‘Comisia se așteaptă ca Bulgaria să nu adopte o lege care violează normele europene. Dacă South Stream este construit și operează prin încălcarea legislației UE vor fi sancțiuni’, a avertizat Sabine Berger.

Gazoductul South Stream ar urma să se întindă pe o lungime 2.446 km, dintre care 900 km prin Marea Neagră. Capacitatea proiectată a conductei este de 63 de miliarde de metri cubi de gaze pe an. Compania South Stream Transport B.V. este un joint venture internațional responsabil de construcția secțiunii submarine a gazoductului South Stream. Acționarii South Stream Transport sunt Gazprom (Rusia), EDF (Franța), Wintershall (Germania) și Eni (Italia). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata