Gazprom obţine 2 miliarde euro de la Bank of China, cel mai mare împrumut direct de la o singură bancă

Gazprom a împrumutat două miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) de la sucursala din Londra a Bank of China, cel mai mare împrumut direct pe care grupul rus l-a obţinut de la o singură bancă, transmit AP şi Reuters.

Durata derulării creditului, primul pentru Gazprom de la o bancă chineză, este de cinci ani. Grupul rus nu a precizat scopul contractării împrumutului.

În 2014, Gazprom a semnat un acord ce prevede furnizarea anuală a 38 miliarde de metri cubi de gaze naturale către China spre sfârşitul acestui deceniu. Dar proiectul se confruntă cu dificultăţi, pe fondul scăderii preţurilor la materiile prime şi al încetinirii ritmului de creştere al economiei chineze.

Cheltuielile de capital pentru acest proiect sunt estimate numai pentru acest an la 168 miliarde de ruble (2,3 miliarde de dolari). Iniţial, costul proiectului era de 55 miliarde de dolari.

Şi alte companii ruseşti, cum ar fi Norilsk Nickel, Sibur, AFK Sistema, VEB Bank, Megafon şi Yamal LNG, încearcă să obţină împrumuturi din China.

Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata