Gazprom prelungeşte cu o zi termenul limită până la care Ucraina trebuie să-şi achite datoriile

Grupul rus Gazprom a anunțat miercuri că a decis să prelungească cu o zi, până la data de 10 iunie, termenul limită până la care Ucraina trebuie să-și achite datoriile pentru gazele naturale livrate, transmite AFP.

‘La cererea părții ucrainene, data limită pentru rezolvarea problemei privind plățile a fost amânată pentru 10 iunie, din cauza faptului că data de 9 iunie este o zi liberă în Ucraina’, a informat grupul rus într-un scurt comunicat de presă publicat la sfârșitul unei reuniuni între directorul Gazprom, Alexei Miller, și directorul companiei ucrainene Naftogaz, Andrei Kobolev.

Gazprom a amânat deja ultimatumul său cu o săptămână, de pe data de 3 până pe data de 9 iunie, după ce la sfârșitul săptămânii trecute a primit suma de 786,4 milioane de dolari de la compania ucraineană Naftogaz pentru livrările de gaze naturale.

Grupul rus amenință să treacă la un sistem de preplată, în cazul în care Ucraina nu-și va achita în totalitate datoriile la gaz, în valoare de mai multe miliarde de dolari. La rândul său, Kievul contestă prețul care i-a fost perceput de la 1 aprilie, în urma instalării la putere a forțelor prooccidentale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata