Gazprom vrea să se ocupe de zăcămintele de petrol şi gaze din Crimeea

Monopolul energetic rus Gazprom a propus administraţiei de la Simferopol – capitala peninsulei Crimeea – să se ocupe de dezvoltarea sectorului gazelor şi petrolului din Crimeea, a declarat prim-vicepremierul local Rustam Temirgaliev, citat de RIA Novosti şi Reuters.

‘Evident, Gazpromul a fost primul care ne-a contactat în acest sens’, a recunoscut oficialul din Crimeea, întrebat dacă această republică autonomă din sudul Ucrainei, care şi-au autoproclamat independenţa luni şi a cerut alipirea la Rusia, a primit propuneri de la companii din Rusia în ceea ce priveşte dezvoltarea industriei petrolului şi gazelor în regiune.

Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt al Gazprom a refuzat să facă vreun comentariu pe acest subiect.

Săptămâna trecută, Temirgaliev declarase că autorităţile ar putea vinde compania Chornomornaftohaz unei companii ruseşti, ‘cum ar fi Gazprom’, de îndată ce regiunea va prelua controlul asupra întreprinderii, care este acum parte a unei societăţi ucrainene energetice de stat.

Un referendum, susţinut de Moscova, s-a desfăşurat duminică în Crimeea, relevând un sprijin copleşitor pentru aderarea peninsulei la Federaţia Rusă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata