General Motors a ajuns la un acord cu sindicatul UAW

General Motors a ajuns la un acord de principiu cu sindicatul United Auto Workers (UAW) pentru un nou contract de muncă aferent următorilor patru ani, relatează Reuters.

Potrivit sursei citate, UAW şi GM nu au publicat detaliile acordului, care trebuie să fie aprobat de membrii sindicatului. Noul acord ar include angajamente din partea producătorului auto de a investi miliarde de dolari în fabrici auto din SUA, pentru construirea noilor generaţii de vehicule electrice, precum şi în fabrici de baterii pentru vehicule electrice în Statele Unite ale Americii.

Liderii de sindicat sunt îngrijoraţi că trecerea la vehiculele electrice ar putea afecta mii de locuri de muncă în fabricile de motoare şi de transmisii.

Recent, au apărut detalii din cea mai recentă ofertă făcută de GM, potrivit cărora compania a mărit suma pe care intenţionează să o investească în Statele Unite la circa 9 miliarde de dolari, de la oferta iniţială de 7 miliarde de dolari.

Dacă acest contract va fi aprobat, angajaţii UAW, care au primit câte 250 de dolari pe săptămână în timpul grevei, vor primi bonusuri la semnarea contractului, precum şi majorări ale salariului de bază.

Analiştii au estimat că greva a costat GM peste 2 miliarde de dolari din cauza producţiei pierdute, dar unii au apreciat că o parte din pierderi pot fi recuperate prin muncă suplimentară.

Greva a blocat producţia de camionete pickup şi SUV-uri, care au cea mai mare contribuţie la profitul companiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata