General Motors a ajuns la un nivel record al vehiculelor rechemate la service – 25,7 milioane în SUA

Cel mai mare producător auto american, General Motors (GM), va rechema la service încă 8,4 milioane de autovehicule, din care 7,6 milioane în SUA, din cauza problemelor legate de comutatorul de aprindere, majoritatea fiind sedanuri fabricate în perioada 1997-2014, transmit Bloomberg și BBC.

După acest anunț, rechemările GM în SUA au atins nivelul record de 25,7 milioane, detronând recordul anual al Ford Motor, de 23,3 milioane de vehicule rechemate în service, în 2001. Aproximativ 40% din cele 64,6 mașini și camioane produse de General Motors sunt rechemate la service în SUA.

GM a anunțat că au fost raportate trei accidente mortale dar și șapte ciocniri în care opt persoane au fost rănite din cauza problemelor înregistrate la aceste modele.

Rechemările vor costa compania 1,2 miliarde de dolari, în creștere față de cât s-a estimat anterior — 700 milioane de dolari.

În luna mai, General Motors a anunțat că va rechema la service 2,4 milioane de autovehicule în SUA, din cauza temerilor legate de defecțiuni la centurile de siguranță, cutii de viteză și airbag-uri. Astfel, numărul total al modelelor GM rechemate la service în 2014 depășește 29 milioane în SUA — mult mai mult decât a vândut compania anul trecut.

Luna trecută, Departamentul Transporturilor din SUA a anunțat că General Motors va plăti o amendă record de 35 milioane de dolari ca parte a investigației Guvernului SUA privind modul în care a fost gestionată rechemarea la service a 2,6 milioane de autovehicule la nivel global, pentru mai multe defecțiuni care au provocat numeroase accidente, soldate cu 13 morți.

Amenda de 35 de milioane de dolari este cea mai mare plătită vreodată de un producător auto din SUA pentru întârzierile privind anunțarea rechemării la service. Anterior, Ford Motor și Toyota au plătit 17,4 milioane de dolari, nivelul maxim permis la acel moment.

Acordul dintre GM și autoritățile de reglementare include schimbări interne semnificative pe scară largă a modului în care sunt analizate problemele de siguranță a traficului și deciziile privind rechemările la service, se arată în declarația Departamentului Transporturilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata