Google a oprit cenzura pe site-ul său chinez Google.cn

– Grupul de internet american Google a anunţat luni că el opreşte să mai cenzureze motorul său de căutare chinez Google.cn şi că utilizatorii de internet care îl vor accesa vor fi de acum înainte redirecţionaţi către cel din Hong Kong, Google.com.hk.

– China a reacţionat rapid marţi la decizia Google de a opri cenzura în motorul său de căutare chinez Google.cn, acuzându-o de ‘violare a unor promisiuni scrise’, transmit Xinhua, AP şi AFP.

.

‘Astăzi am încetat să mai cenzurăm serviciile noastre de căutare – Google Search, Google News şi Google Images de pe Google.cn. Utilizatorii de internet care vor vizita Google.cn vor fi redirecţionaţi spre Google.com.hk, unde noi vom oferi rezultate necenzurate în chineză simplificată, special concepute pentru utilizatori din China continentală şi furnizate prin intermediul serverelor noastre instalate în Hong Kong’, a explicat directorul juridic al Google David Drummond pe blogul oficial al societăţii.

Explicând că ‘guvernul chinez a spus foarte clar de-a lungul discuţiilor noastre că autocenzura este o cerinţă legală ce nu se negociază‘, Drummond estimează că ‘această nouă abordare… este o soluţie raţională la dificultăţile pe care le-am întâmpinat’ şi că el ‘speră foarte puternic că guvernul chinez va respecta’ această decizie.

Google a anunţat în ianuarie că el va decide asupra continuării operaţiunilor sale în China după ce fusese victima unor atacuri vizând printre altele conturi ale mesageriei sale Gmail aparţinând unor militanţi pentru drepturile omului în China.

Grupul s-a declarat de asemenea depăşit prin constrângerile de autocenzură impuse de guvernul chinez, aminteşte AFP.

China a reacţionat rapid marţi la decizia companiei de internet americane Google de a opri cenzura în motorul său de căutare chinez Google.cn, acuzându-o de ‘violare a unor promisiuni scrise’, transmit Xinhua, AP şi AFP.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    La noi cand se opreste CENUZRA, SI DICTATURA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata