Google a testat un serviciu de livrări cu ajutorul dronelor

Compania Google a anunțat joi, 28 august, că a testat un serviciu de livrări cu ajutorul dronelor, proiect la care lucrează și gigantul comerțului online Amazon, relatează AFP.

Cei doi ani de cercetări la proiectul Google ‘Project Wing’ au fost încununați în luna august prin trimiterea de drone care au livrat bomboane, apă, medicamente și hrană pentru câini la doi fermieri din Queensland, Australia.

Luna trecută, Amazon a cerut autorizarea de a testa livrări cu ajutorul dronelor în spațiul aerian american, argumentând responsabililor aviației americane că relaxarea regulilor servește interesului consumatorilor și constituie „o etapă necesară” pentru realizarea proiectului „Amazon Prime Air”.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a prezentat proiectul în luna decembrie a anului trecut, declarând că acesta ar putea intra în funcțiune din 2015, dacă va obține autorizația autorităților americane.

Amazon a precizat că dronele pot zbura cu o viteză de peste 80 de kilometri pe oră și livra un colet de până la 2,2 kilograme. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata