Google adoptă o conexiune securizată pentru mesageria Gmail

Gigantul internet Google a anunţat joi, 20 martie, că va cripta serviciul său de mesagerie electronică, Gmail, pentru a proteja viaţa privată a utilizatorilor săi, în plin scandal asupra dezvăluirii vastului program de spionaj american, relatează AFP.

Grupul din California va oferi Gmail o conexiune sigură, HTTPS , atunci când utilizatorul trimite sau îşi primeşte email-urile.

Disponibilă opţional din 2010, această conexiune securizată devine noul mod implicit de conexiune, indiferent de dispozitivul utilizat.

Ideea este de a face imposibilă pentru oricine citirea mail-urilor în afara utilizatorilor, afirmă Google.

Această decizie va avea efect imediat.

Decizia intervine pe fondul tensiunilor dintre sectorul tehnologic şi guvernul SUA alimentate de dezvăluirile lui Edward Snowden din vara trecută cu privire la programele de supraveghere ale agenţiilor de informaţii americane ca NSA.

Criptarea protejează de intruziuni externe, dar insistând, un hacker îşi poate atinge obiectivele cu ajutorul unui software rău intenţionat /malware/ sau prin păcălirea utilizatorului pentru a-i obţine parolele, afirmă experţii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata