Google Maps permite acum şi urmărirea deplasărilor urşilor polari

Google a anunţat joi că a adăugat urşii polari la serviciile sale de cartografie online. ‘Bear Tracker’ va permite astfel supravegherea deplasărilor urşilor. Membri ai Google Maps s-au alăturat asociaţiei de apărare a urşilor polari Polar Bears International şi au mers la sfârşitul anului trecut la Churchill, în nordul extrem al Canadei (statul Manitoba), fotografiind animalele din golful Hudson, scrie 20minutes.ch.

Urşii polari se deplasează în tundră şi pe banchiză, în căutarea de hrană şi parteneri. Google a văzut în golful Hudson doar câteva exemplare, specia fiind ameninţată de încălzirea care le afectează mediul îngheţat de care depind.

‘Pentru a înţelege încălzirea climatică şi impactul ei asupra urşilor polari, sunt necesare referinţe regionale şi mondiale’, a spus Krista Wright, director general al Polar Bears International. Pe lângă faptul că utilizatorii Google Maps vor putea urmări de pe canapea urşii polari în mediul lor natural, imaginile şi datele strânse vor contribui la măsurarea efectelor schimbărilor climatice asupra animalelor din acea zonă, adaugă ea.

Pe o ‘maşină de tundră’ au fost montate aparate de fotografiat panoramice – utilizate de Google şi la fotografierea străzilor -, acestea putându-se deplasa astfel fără să rişte să fie atacate de carnivore.

Google adăugase deja la cartografia online fotografii ale pădurii tropicale braziliene şi a insulelor Galapagos, precum şi imagini de munţi la mare altitudine sau submarine, la mari adâncimi, încheie 20minutes.ch.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata