Google preia rolul „Mamei Omida” şi investeşte într-o firmă ce prezice viitorul

– Google debuteaza in domeniul prezicerii viitorului si, prin fondul Google Ventures, a investit o suma nedeclarata de bani in compania de profil Recorded Future, scrie presa internationala.

– Recorded Future nu vinde pe site-ul sau niciun produs, insa compania a dezvoltat o tehnologie care poate fi folosita in prezicerea evenimentelor de pe piata financiara, miscari geopolitice, schimbari ale industriei, trenduri tehnologice sau chiar si actiunile teroristilor, relatează Dailybusiness.ro.

.
Aceasta tehnologia calculeaza cat de des un eveniment sau o entitate este mentionata in stiri si, in general, pe Internet, intr-o anumita perioada, ce nume sunt mentionate si cat de des, iar apoi foloseste datele pentru a prezice cum anumite evenimente ar putea sa se concretizeze in viitor.

„Luam in calcul volumul de informatii ce exista in jurul unui eveniment sau al unei personalitati, precum si sursele mentionate dar si ramificatii posibile ale acelor stiri si alti factori”, scrie pe blogul Recorded Future.

„Informatiile sunt apoi analizate folosind metode statistice pentru a prezice cat mai exact posibile scenarii si posibilitatea ca acestea sa se intample”.

Printre clientii companiei se numara „cateva agentii guvernamentale de top si unitati care se ocupa cu comertul”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata