Google respinge lucrul de la distanță, în timp ce redeschide birourile

Google își schimbă politica de lucru de la domiciliu, deoarece urmărește să atragă mai mulți oameni în birourile sale din SUA.

Firma de tehnologie a declarat că angajații pot lucra de acasă peste hotare mai mult de 14 zile pe an dacă solicită acest lucru.

Google își va continua aranjamentele actuale de la domiciliu până la 1 septembrie, dar va permite oamenilor să se întoarcă voluntar începând cu luna viitoare.

Gigantul tehnologic a fost una dintre primele companii care a oferit să se lucreze de acasă atunci când pandemia a lovit, anul trecut.

„A trecut acum un an de când mulți dintre noi lucrăm de acasă, iar gândul de a ne întoarce la birou ar putea inspira emoții diferite”, a scris Fiona Cicconi, șefa operațiunilor Google pentru oameni.
Google se pregătește în prezent pentru o redeschidere amplă în septembrie, când se așteaptă ca angajații să fie în birou cel puțin trei zile pe săptămână.

Până atunci, perioada inițială de returnare va fi voluntară, deoarece birourile se redeschid încet cu capacitate limitată, pe baza disponibilității vaccinului și a unei tendințe descendente în cazurile de Covid-19.

Când personalul este obligat să se întoarcă oficial la birourile Google în septembrie, „nu va arăta exact cum îți amintești”, dar „va include mese, gustări și facilități acolo unde este posibil”, a spus doamna Cicconi.

„Vom întâmpina chiar și Dooglerii noștri înapoi”, a adăugat ea, referindu-se la grupul Google aduce-câinele-la-locul de muncă. Acum există un parc pentru câini în campusul său Mountain View, numit The Doogleplex.

Compania îi sfătuiește pe lucrători să se vaccineze împotriva Covid-19, dar nu face obligatorie revenirea la locul de muncă.
Google spune că sunt disponibile mai multe aranjamente pe termen lung de la domiciliu. Personalul poate aplica până la 12 luni în „cele mai excepționale circumstanțe.

Google adoptă o abordare diferită față de rivalii săi tehnologici, care au permis ca majoritatea personalului să poată continua munca la distanță la nesfârșit. Twitter a spus că va permite majorității angajaților să lucreze permanent de acasă.

O serie de companii mari intenționează să testeze așa-numitele aranjamente de lucru hibride, în care angajații își împart timpul între casă și birou.

„Nimeni dintre noi nu a aflat toate acestea”, a declarat Carolyn Everson, vicepreședinte al grupului global de afaceri al Facebook, atunci când vorbea despre aranjamentele actuale de la locul de muncă.

„Realizăm acest lucru din mers. Realitatea este că încercăm cu toții să ne dăm seama împreună”, a declarat seniorul executiv Facebook unui grup găzduit de Bloomberg.

Facebook va începe să-și redeschidă birourile din Silicon Valley la începutul lunii mai, după mai bine de un an de muncă de acasă în timpul pandemiei globale.

Cele mai mari birouri ale sale nu vor atinge capacitatea de 50% până la începutul lunii septembrie, a spus acesta.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata