Google se protejează de …rechini

Compania Google a decis să-și protejeze instalațiile de atacurile rechinilor și va folosi pe viitor cabluri submarine speciale care să reziste la atacurile acestor animale, relatează portalul slate.fr.

‘Rechinii au vădit o atracție inexplicabilă pentru noile cabluri cu fibră optică instalate pe fundul oceanului și care leagă SUA, Europa și Japonia’, scria încă în 1987 ziarul New York Times. De atunci, s-a întâmplat de mai multe ori ca mușcăturile de rechin să deterioreze liniile de transmisiuni subacvatice, perturbând grav traficul pe internet.

În context, compania Google a anunțat recent că va utiliza cabluri învelite în Kevlar, un material extrem de rezistent. Cablurile din noua generație, cu care se vor realiza legături pe sub Oceanul Pacific, vor fi acoperie și cu un cablu de oțel, care va asigura protecție contra inciziilor, inclusiv a celor de la dinții de rechin.

Google va construi împreună cu China Mobile și SingTel un nou sistem de cabluri submarine între SUA și Japonia, care va asigura transferul de date cu viteze ‘de 10 milioane de ori mai mari decât cablurile clasice ale modemurilor’, a explicat un reprezentat al companiei Google.

Interesul rechinilor pentru cablurile de internet nu a fost explicat încă. S-a emis ipoteza că animalele percep câmpurile electromagnetice, în timp ce un expert american în comportamentul rechinilor susține că ar fi vorba doar de curiozitatea acestor viețuitoare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata