Grupul Rompetrol ar putea fi sancţionat de CNVM

Data limită acordată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) grupului Rompetrol pentru depunerea documentaţiei necesare derulării ofertei publice obligatorii de preluare a societăţii Rompetrol Rafinare Constanţa expiră vinerii (5 februarie 2010), după care urmează aplicarea de sancţiuni.

Potrivit Ordonanţei nr. 67/3.02.2010, publicată pe site-ul CNVM, grupul Rompetrol nu s-a încadrat în termenul prevăzut iniţial de Comisie pentru depunerea documentaţiei necesare derulării ofertei la preţul minim determinat în conformitate cu prevederile legale, respectiv 1 februarie 2010, şi nu a răspuns solicitărilor acesteia.
Totodată, în aceeaşi Ordonanţă, CNVM a prevăzut prelungirea perioadei de suspendare de la tranzacţionare a acţiunilor Rompetrol Rafinare, până la depunerea noii documentaţii şi analizarea ei de către Comisie.

Pe data de 27 ianuarie, CNVM a respins oferta publică obligatorie de preluare a societăţii Rompetrol Rafinare iniţiată de grupul Rompetrol, la preţul de 0,0625 lei/acţiune, pe motiv că preţul oferit era mai mic decât valoarea activului net contabil pe acţiune.
Potrivit CNVM, în conformitate cu dispoziţiile art. 204 din Legea nr. 297/2004, preţul minim ce trebuie oferit în cadrul ofertei publice obligatorie de preluare a SC Rompetrol Rafinare SA Constanţa este cel puţin egal cu valoarea activului net contabil conform ultimei situaţii financiare auditate depuse la CNVM, respectiv 0,0741 lei/acţiune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata