Guvernul a aprobat un memorandum privind garanţia de stat pentru RAFO Oneşti

Executivul a aprobat miercuri (30 septembrie 2009) un memorandum prin care Guvernul isi manifesta disponibilitatea de a acorda o garantie de stat in valoare de 330 milioane de euro pentru RAFO Onesti, a declarat premierul Emil Boc.

“Din punct de vedere economic, am adoptat un memorandum prin care Guvernul isi arata disponibilitatea de a acorda o garantie de stat in valoare de 330 milioane de euro pentru RAFO Onesti, in vederea realizarii planului investitional si pentru realizarea in fapt a noului lant petrochimic Rafo-Oltchim-Arpechim”, a spus primul-ministru, la Palatul Victoria.

Seful Executivului a precizat ca aceasta masura va duce la salvarea a peste 1.500-2.000 locuri de munca si va contribui la realizarea acelui lant petrochimic “extrem de important” pentru economia româneasca. “Este doar un prim pas, urmând ca procedurile sa fie derulate in raport cu celelalte autoritati ale statului si cu Comisia Europeana pâna al pasul final in vederea acordarii garantiei printr-un act cu putere de lege”, a conchis Emil Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata