Haribo pierde în justiţie în faţa Lindt privind ursuleţii din jeleu

Curtea federală de justiție germană a respins plângerea depusă de producătorul german Haribo împotriva grupului elvețian Lindt pentru copierea celebrilor săi ursuleți din gelatină, relatează miercuri AFP.

„Vânzarea de către Lindt a figurinelor din ciocolată în formă de urs și ambalate în staniol auriu cu fundă roșie nu reprezintă o atingere adusă mărcii Goldbären (‘Ursul de aur’) a Haribo și nicio imitație ilicită a produselor sale din gelatină”, a decis curtea cu sediul în Karlsruhe (sud) într-un comunicat. Această dispută judiciară a început la sfârșitul anului 2012.

Marca germană Haribo, care comercializează ursuleți gumați cu diferite gusturi de fructe, a depus plângere împotriva producătorului de ciocolată Lindt&Sprünglin pentru că i-a copiat celebra marcă. Ursul Lindt pus în cauză, comercializat sub numele de ‘Lindt Teddy’, a ajuns în rafturile germane în toamna anului 2012 înainte de Sărbătorile de Crăciun.

Inspirat din iepurașul de ciocolată care este un best-seller al mărcii Lindt de Sărbătorile de Paști, ursul este învelit în staniol auriu și are în jurul gâtului o fundă.

În primă instanță, un tribunal din Koln a dat dreptate Haribo, estimând că s-ar putea face confuzie între cele două mărci. Dar în apel s-a stabilit că „nu există o asemănare suficientă”. Pentru a pune capăt disputei, cazul a fost dus în fața Curții federale, cea mai înaltă jurisdicție a țării. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: cbsnews.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata