Hidroelectrica are doi noi manageri privaţi la Direcţia Dezvoltare – Retehnologizare

Producătorul de energie Hidroelectrica are, începând cu data de 5 mai, doi noi directori în cadrul Direcției Dezvoltare – Retehnologizare, potrivit unui comunicat al companiei.

Astfel, Aurel Cocioran a fost numit directorul acestei direcții și a fost promovat de pe poziția de manager al Departamentului de Retehnologizare, fiind cel mai tânăr director din istoria Hidroelectrica numit pe o funcție strategică în companie, se arată în comunicat.

Este unul dintre puținii manageri ai Hidroelectrica care sunt menținuți sau promovați în urmă procesului de selecție desfășurat cu firma Pedersen&Partners în anul 2013.

Aurel Cocioran a absolvit Facultatea de Energetică la Universitatea Politehnică București în anul 2003, cu dublă specializare în centrale hidroelectrice și inginerie economică. În perioada 2003-2004 a absolvit un Master în Hidroenergetica, la aceeași universitate, pentru că în 2010 să obțină un MBA la Universitatea din Viena în managementul proiectelor și proceselor.

Lucrează la Hidroelectrica din anul 2003 și are experiență profesională de peste 10 ani în domeniul investițiilor complexe în infrastructură energetică, din care 6 ani experiență în poziții de top management. A ocupat succesiv funcțiile de Director Program în perioada 2007-2009 și Director al Uzinei de Retehnologizare SH Slatina, 2009-2010. Din 2010 a fost promovat Director al Direcției Retehnologizare, în executivul companiei. Din 2013 și până în prezent a ocupat poziția de manager al Departamentului Retehnologizare. Vorbește fluent engleză și franceză.

Poziția lăsată liberă de Aurel Cocioran, respectiv cea de manager al Departamentului Retehnologizare, a fost ocupată tot începând din 5 mai de Daniela Iordănescu, care până la dată de 30 aprilie 2014 a ocupat poziția de Executiv Business Director la Litostroj Power, Slovenia (fosta SKODA), unul dintre cei mai mari constructori de agregate hidroenergetice din lume.

Două dintre cele mai mari centrale din România — Stejaru și Vidraru — sunt și în prezent echipate cu hidroagregate SKODA montate în perioada 1960-1964.

Daniela Iordănescu a absolvit Universitatea Politehnică din Timișoara, Facultatea de Inginerie Mecanică în anul 1992. Are specializări în Project Risk Management, Marketing — Vânzări și Managementul Calității.

Din 22 de ani de activitate, 18 ani a activat la UCM Reșița S.A., unde a debutat că inginer, pentru că ulterior să fie promovată pe postul de Manager de Vânzări la Departamentul de Export, iar din 2007 până în 2010 să ocupe poziția de Head of Internațional Business.

Din 2010 a început colaborarea cu firma Litostroj Power, Slovenia, unde a fost Manager de Vânzări regional. Din 2011 și până în prezent a ocupat funcția de Executiv Business Director. Vorbește fluent engleză, germană, franceză și slovenă.

‘Compania a moștenit la momentul intrării în insolvență peste 300 titluri de investiții dintre care multe având o componentă energetică redusă. Hidroelectrica a cheltuit în ultimii 10 ani pe investiții peste 2,5 miliarde euro iar pentru finalizarea lor ar mai trebui alocați încă 2 miliarde euro. În condițiile în care România se confruntă cu un excedent al producției de energie electrică, cu o scădere accentuată a consumului de energie și a prețului energiei în piață, Direcția condusă de domnul Cocioran va trebui să elaboreze o strategie privind viitorul acestor proiecte pentru care și restul de executat valoric este inamortizabil pe durata de viață a acestor investiții’, a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Potrivit acestuia, Daniela Iordănescu va avea misiunea ca în cursul acestui an să finalizeze documentațiile de atribuire a contractelor privind retehnologizarea centralelor Stejaru, Vidraru, Răul Mare și Marișelu, centrale cu o putere instalată de aproape 1000 de MW și cu un aport semnificativ în serviciile tehnologice de sistem.

‘Prin finalizarea acestor proiecte, vom avea retehnologizată peste 50% din puterea instalată a Hidroelectrica, cu un aport de peste 70% în producția companiei, asigurând totodată și prelungirea ciclului de viață a acestor hidroagregate cu cel puțin încă 30 de ani’, a mai spus Borza. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Dodo spune

    Ce evolutie fulminanta a avut acest tanar, Aurel Cocioran….cine este?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata