Honest Co deținut de Jessica Alba evaluat la aproape 2 miliarde de dolari în debutul puternic pe piață

Compania de bunuri de larg consum a Jessicăi Alba, Honest Co, a fost evaluată la 1,92 miliarde de dolari în debutul Nasdaq, după ce acțiunile sale s-au deschis cu 33% peste prețul de ofertă.

Acțiunile companiei s-au deschis la 21,22 dolari pe acțiune, comparativ cu prețul de ofertă de 16 dolari pe acțiune.

Honest și-a prețat oferta de aproape 25,8 milioane de acțiuni la 16 USD fiecare, peste punctul mediu al gamei de 14-17 USD pe care o comercializase anterior.

Oferta publică inițială a strâns 412,8 milioane de dolari, din care un al patrulea ar urma să revină companiei.
Ofertele Honest din Los Angeles includ produse pentru copii ecologice, vitamine, loțiuni de protecție solară și produse igienice care sunt vândute online și prin parteneriate cu magazine, inclusiv Costco și Target.

Debutul pe piață al companiei vine pe fondul unei piețe alcătitoare pentru IPO-uri și a interesului sporit al investitorilor pentru companiile durabile.

Producătorul de burgeri Plant Impossible Foods încearcă să enumere printr-o fuziune fără verificare, a raportat Reuters în aprilie, în timp ce producătorul de adidași durabil Allbirds este, de asemenea, în discuții pentru o IPO, potrivit rapoartelor mass-media.

Cofondată în 2011 de Jessica Alba, cunoscută pentru rolurile sale din „Fantastic Four” și serialele TV „Dark Angel”, Honest este susținută de Lightspeed, Fidelity și General Catalyst, printre altele.
Compania a raportat o creștere de 28% a veniturilor la 300 de milioane de dolari anul trecut, deoarece pandemia COVID-19 a susținut vânzările produselor sale de curățare. Pierderile sale s-au redus la 14,5 milioane dolari față de 31,1 milioane dolari cu un an mai devreme.

Morgan Stanley, JP Morgan și Jefferies sunt principalii subscriitori ai ofertei companiei.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata