Huawei vrea să devină al treilea jucător mondial pe piaţa de stocare a datelor, până în 2018

18

Grupul chinez Huawei Technologies Co Ltd și-a propus ca obiectiv să devină al treilea furnizor mondial de sisteme pentru stocarea datelor până în 2018, urmând să se concentreze pe clienții instituționali din Europa și China pentru a cuceri o parte din cota de piață controlată de liderii EMC Corp și International Business Machines Corp., informează Reuters.

‘Nu vrem doar să fim numărul unu în China. Vrem să fim cel puțin unul din primii trei jucători din lume până în 2018’, a declarat președintele diviziei de produse pentru stocarea datelor de la Huawei, Fan Ruiqi, referindu-se la piața globală a sistemelor pentru stocarea datelor, care numai în trimestrul al doilea al acestui an a avut o valoare de 5,3 miliarde de dolari.

Pentru a-și crește cota de piață, Huawei are de gând să se concentreze pe instituțiile financiare, guvernamentale și companiile de telecomunicații, a precizat Fan Ruiqi, adăugând că domeniul stocării datelor ar urma să înregistreze în acest an o creștere de cel puțin 60%, comparativ cu creștere de 55,6% înregistrată în 2014.

Fan Ruiqi a refuzat să ofere cifre, dar a subliniat că aprecierea înregistrată în Europa Occidentală, în special în țări precum Italia și Spania, este una deosebit de puternică. În plus, Fan Ruiqi a estimat că veniturile realizate de Huawei în domeniul stocării datelor vor ajunge la cel puțin două miliarde de dolari în 2018.

În al doilea trimestru al acestui an, Huawei a controlat aproximativ un sfert din sectorul de stocare a datelor din China, devansând EMC și IBM. Cu toate acestea pe piața mondială, cota de piață a companiei chineze este de doar 3,3%, mult în urma EMC (32%), IBM (11,7%) și NetApp Inc (10,6%), potrivit datelor companiei de cercetare Gartner.

Analiștii atrag, de asemenea, atenția că planurile Dell de a prelua EMC pentru 67 de miliarde de dolari ar putea să crească provocările cu care se vor confrunta producătorii chinezi Huawei și Lenovo Group Ltd. chiar și pe piața lor internă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata