Hunor Kelemen: Sunt convins că se poate găsi o soluţie la Roşia Montană

Ministrul Culturii, Hunor Kelemen, a declarat joi (29 aprilie 2010) la Roşia Montană, că prin evaluările şi cercetările făcute de specialişti se va putea găsi o soluţie pentru a nu compromite moştenirea culturală a zonei.

”Sunt convins că prin cercetările arheologice, prin evaluările făcute de specialişti, se poate găsi o soluţie prin care să nu compromitem moştenirea culturală. Acesta este lucrul cel mai important”, a spus ministrul Culturii.
În ceea ce priveşte avizul de descărcare arheologică pentru zona posibilei exploatări miniere, ministrul a menţionat că investitorul va trebui să vină cu precizări noi, în condiţiile în care fostul raport a fost anulat în instanţă. El a arătat că pentru Ministerul Culturii păstrarea patrimoniului cultural reprezintă o prioritate.

”Mineritul nu exclude patrimoniul, dar nici nu trebuie să-l distrugă. Deci, nu putem să privim lucrurile numai dintr-un anumit punct de vedere sau numai dintr-un anumit unghi. Atunci când vorbim de dezvoltare durabilă, aceste lucruri trebuie discutate foarte sincer, foarte deschis, prin dialog. Acesta este lucrul cel mai important”, a adăugat ministrul.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, împreună cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor, se află, joi, la Roşia Montană, pentru a se edifica asupra proiectului de investiţii pe care Compania RMGC doreşte să-l dezvolte în zonă. Cei doi oficiali au vizitat iazurile de decantare de la Valea Seliştei şi Gura Roşiei şi apoi au coborât în una dintre galeriile romane din zona Orlea.

Citeste si:  Iaşiul va avea cel mai mare muzeu de arheologie industrială din ţară
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner