Impact contestă decizia deschiderii insolvenţei de subcontractantul Romconstruct SA Ploieşti

Impact Developer&Contractor contestă decizia instanţei de fond de admitere a acţiunii formulate de Romconstruct SA Ploieşti privind deschiderea insolvenţei, se arată într-un comunicat al Impact. Romconstruct SA Ploieşti a fost subcontractant al dezvoltatorului Impact SA, în perioada 2006-2008.

„Apreciem că este o eroare judiciară pentru care vom solicita imediat suspendarea efectelor, pornind de la însăşi definiţia insolvenţei, conform Legii 85/2006, deoarece patrimoniul Impact SA nu este în situaţia în care fondurile băneşti disponibile să fie sub nivelul datoriilor exigibile”, se arată în comunicatul Impact.

Acţiunile Impact au fost luni, 12 iulie, suspendate de la tranzacţionare, cotaţiile acestora înregistrând vineri o creştere de 0,92 la sută.

Între Impact SA şi Romconstruct Ploieşti există de la începutul anului 2010, un litigiu privind plata „unui presupus” debit datorat de Impact în valoare de 1,363 milioane lei.

Disponibilităţile în conturile de numerar şi asimilate ale societăţii Impact SA, conform datelor furnizate de companie, (probate cert şi instanţei) sunt de peste 10 milioane lei, cu mult peste nivelul sumei de 1,363 milioane lei solicitate de Romconstruct ca presupus debit, iar intrările lunare de cash ale Impact sunt de circa 4 milioane lei.

Neachitarea sumei de 1,36 milioane lei provine din faptul ca aceasta presupusa datorie nu este recunoscută de compania Impact şi constituie obiect de dispută judiciară în dosarele nr. 190/3/2010, 191/3/2010 şi 19/105/2010 aflate pe rolul Tribunalului Prahova – Secţia Comercială.

Potrivit Impact, suma de 283.952,79 lei din cei 1,36 milioane lei a şi fost deja considerată ca nedatorată printr-o sentinţă din 20 mai 2010. Aceasta arată că instanţa a constatat deja că cel puţin o parte din sumele solicitate de Romconstruct SA nu sunt certe şi exigibile.

Conducerea dezvoltatorului imobiliar susţine că Romconstruct are datorii de 16 milioane lei la Impact, după cum susţine.

Impact îşi va continua activitatea în mod normal, cu respectarea tuturor obligaţiilor asumate în relaţiile cu clienţii, băncile, angajaţii şi acţionarii, precum şi a obligaţiilor acestora faţă de companie.

Impact Developer & Contractor SA, înfiinţată în 1991 prin subscripţie publică, este cotată la Bursa de Valori Bucureşti. Compania a dezvoltat până în prezent, în cinci oraşe, 16 zone rezidenţiale pentru mai mult de 2.000 de familii care locuiesc în case şi apartamente. Portofoliul este completat cu 25.000 de metri pătraţi de birouri şi spaţii comerciale, precum şi de servicii de administrare complexe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata