În plan mondial, coronavirus pare să devină mai infecțios cu fiecare nouă variantă

În perioada următoare, omenirea cu imunitatea în scădere și un coronavirus care pare să devină mai infecțios cu fiecare nouă variantă, experţii anticipează că aproximativ 100 de milioane de oameni s-ar putea infecta cu Covid-19 în toamnă- iarnă.

De ce doza booster anti-Covid-19 este acum mai importantă ca niciodată

Estimarea nu face decât să readucă în prim-plan necesitatea vaccinării cu a treia doză de vaccin, afirmă experții citați de CNN.

Concret, mai puțin de jumătate dintre americanii eligibili (aproximativ o treime din populația totală a SUA) au primit o primă doză de rapel, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Doar aproximativ 10 milioane de persoane au primit doza a treia de vaccin, care este autorizată pentru persoanele de peste 50 de ani și pentru cei imunocompromiși.

Pentru persoanele vaccinate cu Pfizer şi Moderna, a treia doză era rezervată anterior doar pentru anumite categorii de populaţie: cei peste 65 de ani, adulții cu risc de a dezvolta o formă severă a bolii sau cei foarte expuşi la virus din cauza, de exemplu, a muncii lor.

În acest sens, zilele trecute, un oficial înalt al administrației Biden a declarat că toți adulții au nevoie de o a treia doză de vaccin. ”Vaccinarea este cea mai bună modalitate prin care oamenii se pot proteja împotriva Covid-19, iar protecția este cea mai eficientă cu cel puțin trei doze, a spus oficialul american.

Încurajarea mai multor americani de se vaccina cu a treia doză ar putea face o mare diferență în ceea ce privește numărul de infectări, potrivit dr. Peter Marks, directorul Centrului pentru Evaluare și Cercetare Biologică de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.

Fauci: Nu e nicio îndoială că va mai urma o pandemie

Subvariantele Omicron sunt deja alarmante, din cauza contagiozității lor ridicate și încep să se răspândească în întreaga lume, chiar dacă par a fi mai puțin letale decât varianta Delta. Consilierul Casei Albe, medicul Anthony Fauci, a declarat, într-un interviu pentru Rainews, că, în mod sigur, va urma o nouă pandemie. „Nu există nicio îndoială că va mai urma o pandemie. Trebuie să cooperăm pentru a răspunde în cel mai bun mod posibil”, a spus Fauci la televiziunea italiană.

Explozie de infectări în SUA

În contextul infectărilor, în ultimele săptămâni, potrivit Reuters, o nouă explozie de infectări a fost înregistrată, în special în statele din nord-est, precum New York și Connecticut. Această reapariție a cazurilor de COVID-19 în unele părți din Asia și Europa a generat îngrijorări că un alt val ar putea urma în SUA, așa cum s-a întâmplat în prima parte a pandemiei, iar cifrele par să confirme temerile experților.

Potrivit CDC, media pe șapte zile a cazurilor de COVID-19 din SUA a fost de 34.972 la 16 aprilie, în creștere cu 23,4% față de săptămâna precedentă. În același timp, estimările realizate de CDC mai arată că subvarianta BA.2 a reprezentat 74,4% din variantele din țară în săptămâna care s-a încheiat la 16 aprilie, în timp ce subvarianta BA.2.12.1 a reprezentat 19%.

Noi cercetări privind a patra doză

Din punct de vedere al siguranţei, o a patra doză de vaccin pe bază de ARNm de la Moderna sau Pfizer/BioNTech pare sigură și oferă o creștere „substanțială” a imunității la niveluri similare sau chiar mai bune decât o a treia doză, conform unui studiu publicat luni.

Aşadar, cercetătorii au oferit participanților la studiu o jumătate de doză de vaccin Moderna sau o doză completă de vaccin Pfizer într-o selecție aleatorie, la aproximativ șapte luni după ce au primit primul rapel. Al doilea rapel nu a dat efecte secundare majore. Cele mai mai frecvente efecte adverse au fost durerea de braț și oboseala.

Concret, rapelul a generat un răspuns imun în ziua 14, care a fost mai mare decât cel din ziua 28, după a treia doză de vaccin Pfizer sau Moderna Covid-19.

COVOD-19pandemievaccin
Comentarii (0)
Adaugă comentariu