Indicatorii tehnico-economici la Spitalul Regional Craiova, avizați

 Indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regonal de Urgență din Craiova a fost avizat, luni, iar documentul aferent arată că instituția va avea peste 165.000 mp, 19 săli de operație și aproape 1.000 de paturi. Investiția este de peste 2 miliarde lei.

La solicitarea Ministerului Sănătății, Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național a avizat luni indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Spitalul Regional de Urgență (SRU) Craiova”.

Conform documentului, Spitalul Regional de Urgență Craiova va avea o suprafață desfășurată de 165.256 mp și un număr total de 807 de paturi, pentru îngrijirea continuă a pacienților cu boli acute, 60 locuri în UPU, 30 paturi de chirurgie de zi, 15 paturi îngrijiri medicale de zi, 20 paturi de îngrijiri oncologice de zi. Unitatea sanitară va deține 19 săli de operație, informează Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.

Spitalul va dispune de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea SV, dotat cu echipament.

Valoarea investiției este de 2.850.507.547,41 lei.

SRU va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre.

Potrivit aceluiași comunicat, modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienți și specialități medicale, reflectând necesitatea unei relații de lucru strânse în furnizarea asistenței acute și de urgență secundară și terțiară:

– Centrul pentru cap și gât cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, Chirurgie maxilofacială;
– Centrul toracic cuprinzând pulmonologia, cardiologia, chirurgia toracică, chirurgia cardiovasculară;
– Centrul abdominal cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;
– Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;
– Centrul de Medicină Internă cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie;
– Centrul pentru mamă și copil cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie.
– Radioterapie şi Oncologie (inclusiv department pediatric), inclusive radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară.

Spitalul va fi construit pe 7 nivele, va avea 1.195 locuri de parcare, și un heliport H-3 cu cerințele operaționale specifice.

 

Clădirea va oferi anumite posibilități de flexibilitate pentru schimbarea utilizării paturilor sau adaptarea facilităților interne atunci când o parte a internărilor continue vor putea fi evitate și transformate în spitalizări de zi, sau îngrijiri medicale în ambulatoriu.

“La fel ca la Cluj și Iași, Spitalul Regional de Urgență Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației din regiune. Va fi dotat cu echipamente și aparatură de cea mai înaltă performanță pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic și terapeutice.

În 18 octombrie se va emite acordul de mediu pentru această unitate. De asemenea, de mâine începem încărcarea datelor pentru trimiterea cererii de finanțare a Regionalului din Iași la Bruxelles. Mai mult, tot pentru spitalul din Iași, în dată de 7 octombrie am lansat în SICAP cu control ex-ante procedura de achiziție publică pentru Servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic. Pregătim la fel și pentru Cluj”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata