Inovaţii Visa la târgul internaţional pentru industria de plăţi Cartes 2009

Visa Europe si-a prezentat cele mai recente inovatii pentru carduri in cadrul târgului international pentru industria de plati Cartes 2009, care s-a incheiat miercuri, la Centrul de expozitii Paris-Nord Villepinte, se arata intr-un comunicat remis, vineri (20 noiembrie 2009).

Potrivit acestuia, Visa Europe, cel mai mare sistem de plati din Europa, aduce o noua dovada a angajamentului sau privind inovatia in domeniul platilor, printr-o serie impresionanta de produse noi prezentata la evenimentul Cartes si IDentification 2009 din Paris.

În cadrul editiei din acest an, Visa s-a concentrat pe inovatiile care ofera consumatorilor un confort sporit si mai multa siguranta. Participantii au avut posibilitatea de a testa noi tehnologii de efectuare a platilor, de a discuta cu expertii in produse Visa si de a asista la metode de plata inovatoare, cum ar fi dispozitivele pay-at-Gate pentru transport si automate de distribuire produse, ambele pe baza de carduri contactless Visa.

“Am expus noi produse si ne concentram pe tranzactiile prin telefonul mobil, online, contactless si de prevenire a fraudelor. De asemenea, am prezentat modul in care revolutia contactless prinde viata la nivelul platformelor de debit, credit si preplatite, dar si modul in care dispozitivele de tranzit si automatele de vânzare produse fac parte din aceasta revolutie”, a declarat Sandra Alzetta, vice-presedinte senior si Head of innovation in cadrul Visa Europe.

Inovatiile prezentate de Visa in cadrul evenimentului cuprind: Alerte Visa, care ofera consumatorilor mesaje text in timp real cu informatii relevante, cum ar fi detalii privind tranzactiile si solduri ale cardurilor, pentru a-i ajuta sa aiba acces la propriul cont si sa previna utilizarea neautorizata. A mai fost prezentat cardul Visa SimplyOne, care ofera posesorilor de carduri flexibilitate si optiunea de functii de debit si de credit pe un singur card.

O alta inovatie s-a referit la automatele de emitere carduri instant, care permit consumatorilor sa obtina carduri noi de la automatele Visa, fara personal de vânzare, amplasate in locatii cheie precum banci sau aeroporturi. Dispozitivul prezentat permite si incarcarea electronica pentru plati efectuate cu telefonul mobil.

La inceptul anului viitor va fi lansat cardul Visa CodeSure. Acesta este un card Visa standard de debit, credit, business sau prepaid, ce contine o baterie cu o durata de viata de trei ani, o tastatura si un afisaj. Atunci când posesorul cardului introduce codul PIN pe spatele cardului, genereaza parole securizate cu utilizare unica pentru cumparaturile on-line si alte servicii la distanta.

Visa Europe a testat Visa CodeSure in rândul bancilor-membre din Europa si intentioneaza sa organizeze lansarea comerciala impreuna cu membrii sai in 2010. La târgul international Cartes 2009, Visa si Android au oferit posesorilor de card cu dispozitive actionate de Android sansa de a descarca o aplicatie mobila Visa de pe piata Android si de a se inscrie pentru a beneficia de servicii, spre exemplu serviciul Locator.

Aceasta inovatie este inclusa in serviciile Google Maps si Google pentru a le indica consumatorilor locatiile din apropiere ale comerciantilor care le trimit oferte sau ale bancomatelor care accepta Visa. O alta inovatie pentru carduri este Visa Real Time Scoring (RTS). RTS este o extensie a sistemului actual Visa Intelligent Scoring of Risk (VISOR) si va fi disponibila in primavara anului 2010.

Ofera o evaluare a riscului in timp real si permite, astfel, bancilor sa ia in considerare punctajul obtinut ca parte a deciziei privind autorizarea. Visa detine cea mai mare retea de plati electronice retail din lume, oferind servicii de procesare si platforme pentru produse de plata. Visa se bucura de un nivel de acceptare de neegalat in intreaga lume, iar Visa/PLUS este una dintre cele mai extinse retele de bancomate din lume, care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 170 de tari. În Europa, Visa Europe este o organizatie detinuta de 4.600 de banci europene membre.

“Cartes” este un eveniment international pentru industria de plati cu smartcard, carduri contactless sau prin telefonie mobila, in cadrul caruia sunt prezentate in premiera si ilustrate cele mai recente realizari ale companiilor de carduri din intreaga lume.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata