Intel preia McAfee pentru 7,68 miliarde de dolari

Grupul american Intel, cel mai mare producător mondial de microprocesoare, a anunţat joi (19 august 2010) seară preluarea companiei McAfee Inc., cel mai mare producător mondial de programe antivirus, pentru 7,68 miliarde de dolari, informează AFP.

Intel a informat că va achiziţiona toate acţiunile McAfee pentru 48 de dolari per acţiune în numerar, ceea ce reprezintă o primă de 60 la sută comparativ cu preţul înregistrat de acţiunile McAfee la închiderea şedinţei de miercuri, respectiv 29,93 dolari per acţiune. McAfee urmează să devină o subsidiară deţinută în întregime de Intel.

‘De fiecare dată când vindem un microprocesor există o ocazie de a vinde şi securitate informatică’, a explicat directorul general de la Intel, Paul Otellini. Intel a estimat că oferta actuală în domeniul securităţii informatice nu răspunde în mod adecvat nevoilor miliardelor de noi aparate care se pot conecta la Internet, inlcuzând telefoane mobile, echipamente medicale, automobile, televizoare şi ATM-uri. În consecinţă, graţie preluării McAfee, Intel va putea oferi industriei informatice o nouă abordare care să aducă loalată software, hardware şi servicii.

Preluarea McAfee intervine la doar două zile după ce un alt mare producător de ehipamente ‘hardware’, Hewlett-Packard, cel mai mare producător mondial de PC-uri, a anunţat preluarea producătorului de softuri de securitate informatică Fortify. Preluarea în aceiaşi săptămână a McAfee şi Fortify ar putea creşte interesul investitorilor pentru un alt mare producător de programe antivirus, Symantec.
McAfee, companie înfiinţată în 1987, are în prezent 6.100 de angajaţi şi în anul 2009 a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ două miliarde de dolari. Acţionariatul companiei este compus în principal din fonduri de investiţii, ca şi în cazul Symantec.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata