Intelgenţa Artificială va genera noi locuri de muncă

– Deşi oamenii se tem că impactul va fi invers, Intelgenţa Artificială (AI) va duce la crearea de noi locuri de muncă, generând joburi pe care nu ni le putem imagina în prezent, pentru cu nici nu avem termenii pentru acestea, a declarat Brad Smith, preşedintele Microsoft, aflat la Bucureșt

„În multe feluri, Inteligenţa Artificială va crea noi joburi, aşa cum noile tehnologii o fac mereu. Este greu să previzionăm care vor fi acelea, pentru că acum nici nu le înţelegem, pentru că acei termeni nu au fost inventaţi încă. Gândiţi-vă la noile generaţii de arhitecţi care ar putea utiliza noi tehnologii în proiectare. Atunci când vom cumpăra o maşină autonomă, există o mare posibilitate ca atunci când maşina va fi livrată, să vină însoţit de un angajat care să ne explice cum s-o folosim. Toate acestea vor fi noi locuri de muncă şi toate acestea vor putea fi învăţate prin discipline specifice. Cred că vom intra într-o lumea în care în fiecare profesie va fi nevoie de cunoştinte IT. Diciplinele din tehnologie ar trebui să fie fie în viitor mult mai numeroase decât sunt acum. Toate acestea ne vor ajuta să ne pregătim de un viitor care va susţinut de Inteligenţa Artificială. AI va genera o schimbare de joc şi poate acest lucru ne va inspira cel mai mult”, a afirmat Brad Smith în cadrul Microsoft Tech Day.

Președintele Microsoft mai explicat impactul AI în gestionarea problemelor globale de mediu, dar şi în cazul persoanelor cu dizabilităţi. „Noi vedem Microsoft lucrând prin AI cu universităţile din toată lumea pentru a gestiona cele mai mari provocări ale lumii, provocări precum reducerea emisiile de carbon de exemplu, sau stocarea rezervelor de apă sau ajutorul oamenilor afectaţi de dezastre, sau provocarea de a ne păstra cultura. AI ne poate ajuta să rezolvăm multe probleme cu care ne confruntăm în prezent. Inteligenţa Artificială va ajuta oamenii. Îi va ajuta să facă lucrurile mult mai bine decât în prezent. Dacă vreţi un exemplu, gândiţi-vă la ce ar putea face pentru oamenii cu dizabilităţi. Pentru cei care nu au aceleaşi abilităţi de a vedea, de a auzi. Copii cu dizabilităţi de vorbire pot învăţa mai rapid cum să vorbească. Pentru cei care nu văd, Microsoft are o aplicaţie care se conectează la cloud şi care poate să transmită unei persoane cu dizabilităţi de vedere, ce se înâmplă în jurul său. AI va putea ajuta oamenii în multe moduri”, a spus preşedintele Microsoft.

Brad Smith a deschis evenimentul „Microsoft Tech Day. Explore Connect Learn”, ce are loc în Capitală.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata