Google propune internauţilor să-şi schimbe imaginea de pe prima pagină

Google revoluţionează tradiţionala sa pagină home, liberă şi albă, propunând internauţilor să o înlocuiască cu imagini preselecţionate sau cu propriile lor fotografii, desene sau semne grafice.

Joi, 10 iunie, internauţii care au accesat Google au fost întâmpinaţi mai întâi de fotografii de pe National Geographic sau de Yann Arthus-Bertrand ori cu imagini ale creaţiilor artiştilor Dale Chihuly, Jeff Koons, Tom Otterness, Polly Apfelbaum, Kengo Kuma, Kwon Ki-soo et Tord Boontje.

Prevăzută să dureze doar 24 de ore, timp pe care Google l-a considerat suficient pentru a arăta internauţilor că pot de acum să-şi personalizeze pagina home, operaţiunea a fost întreruptă în cursul zilei din cauza nemulţumirii utilizatorilor, frustraţi că n-au mai găsit obişnuita pagină albă.

‘Am prevăzut să dăm o explicaţie, furnizând un link pe pagina home’, a scris pe un blog al grupului Marissa Mayer, vice-preşedintă a Google, care răspunde de instrumentele de căutare şi de serviciile destinate utilizatorilor. ‘Însă, din cauza unui bug, linkul n-a putut fi vizualizat de majoritatea utilizatorilor’, a adăugat ea.

‘De aceea, mulţi şi-au închipuit că am schimbat definitiv prima pagină; am hotărât atunci să oprim acţiunea noastră mai devreme decât am programat’, a informat Marissa Mayer. Prin urmare, a revenit fondul alb, internautul putând totuşi să opteze pentru un alt fond de ecran.

‘Dacă alegeţi fotografia unui apropiat, al locului unde v-ar plăcea să plecaţi în vacanţă sau un semn grafic pe care l-aţi creat singur, Google vă stă la dispoziţie şi urmează ca voi să faceţi personalizarea’, explică Google.

Google refuză în continuare să-şi deschidă prima pagină pentru alte anunţuri publicitare decât cele ale grupului.

Concurentul său, Bing, lansat anul trecut de Microsoft, propune o fotografie diferită în fiecare zi pe pagina motorului de căutare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata