iPad, lansare la nivel mondial pe 28 mai 2010

Apple Inc a confirmat oficial data lansării la nivel mondial a tabletei iPad, eveniment amânat cu o luna din cauza cererii masive de pe piaţa americană, anunţă un comunicat al grupului informatic american.

Din 28 mai, tableta iPad va fi disponibilă oficial pe pieţele din Franţa, Germania, Italia, Spania, Elveţia, Marea Britanie, Australia, Canada si Japonia. Vor fi disponibile ambele modele (conexiune Wi-Fi şi 3G), cu stocare 16-64 GB. Preţurile variază între 490 si 800 de euro. Potrivit BBC online, pre-comenzile încep din 10 mai.

Pe 3 mai, Apple a anunţat că a vândut un milion de iPaduri în primele 28 de zile de la lansarea pe piaţă a produsului, din 3 aprilie, iar utilizatorii au descărcat 12 milioane de aplicaţii şi peste 1,5 milioane de cărţi digitale.
iPad are ecran de 9,7 inch, cântăreşte sub 700 g, iar bateria ţine 10 ore, susţine compania. Tableta poate fi folosită pentru navigat pe web, dar se adresează şi fanii jocurilor video, având pe lângă toate acestea şi funcţii complexe de e-reader.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata