Joburi pentru studenți în această toamnă

Studenți dornici de un venit suplimentar în timpul liber? O mulțime de companii așteaptă să le fie trecut pragul.

Comparativ cu anul trecut oferta de joburi adresată studenților s-a dublat. Tot mai multe companii sunt interesate să angajeze tineri aflați în primii ani de facultate pentru roluri part-time. Astfel, potrivit anunțurilor postate pe Bestjobs.eu în ultima lună, studenții pot alege în această toamnă jobul potrivit din cele 315 joburi remote, 126 internship-uri și 921 joburi part-time. Un total de 1.362 joburi, prin care se caută aproximativ 4.072 candidați în toată țara.

Și în acest an cele mai multe locuri de muncă pentru studenți se regăsesc în domeniul IT, în special la categoria de joburi remote, dar există de asemenea joburi pentru operator procesare date sau suport helpdesk. Cele mai multe joburi remote sunt în București (139), Timișoara (39), Cluj-Napoca (31), Iași (29), urmate de Sibiu, Oradea, Brașov, Tîrgu-Mureș și Craiova.

Firme din diverse domenii de activitate încep să își deschidă porțile și oferă internship-uri tinerilor pasionați de domeniile IT, financiar și audit, inginerie, vânzări, marketing și resurse umane. Cele mai multe se regăsesc în orașe ca București (49), Timișoara (24) și Brașov (11), urmate de centrele universitare Iași și Cluj-Napoca cu câte 10 oferte fiecare.

Pentru studenții care vor să își împartă timpul între cursuri și un job part-time, companii scot la bătaie posturi de operator prelucrare date, lucrător comercial, operator interviu/sondaje de opinie, operator call center, profesor/educator, consultant vânzări, consultant relații clienți, ofițer colectare creanțe, recepționist.

Continuarea pe News24.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata