Korodi, despre dosarul retrocedărilor: Nu am discutat cu nimeni şi nu am fost contactat să fac presiuni asupra directorului Romsilva

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, susține că nu a discutat cu nimeni pe subiectul retrocedărilor și că nu a fost contactat de nimeni pentru a face presiuni asupra directorului Romsilva.

‘Nu am discutat cu nimeni pe subiectul retrocedărilor și nu am fost contactat de cineva să fac presiuni asupra directorului Romsilva. Singura persoană cu care m-am văzut a fost acest Kadaș /Iosif Kadaș, n.r./, în toamna acestui an, când mă duceam la Miercurea Ciuc, dar nu mai mult de două minute, pentru că, pur și simplu, insista de mai multe luni de zile să discutăm pe o cercetare de a lor. El nu a discutat cu mine pentru că, din fericire, nu am ascuns nimic niciodată deoarece, din punct de vedere al Codului Silvic, al regulamentelor pe Silvic, al monitorizărilor, sunt foarte ferm și foarte hotărât. Deci, nu am discutat cu nimeni și nu am fost contactat să fac presiuni asupra directorului Romsilva’, a declarat vineri, Attila Korodi.

Ministrul Mediului a adăugat că situația de fapt în cazul retrocedărilor trebuie rezolvată de către autorități.

‘Ce vreau să spun este că este bine că s-a ajuns aici, iar lucrurile trebuie rezolvate până la capăt de către autorități. Eu am același crez și am avut norocul să evit discuții cu persoane. Nu știi niciodată cu cine te vezi, când și ce intenții au. Trebuie să fim foarte limpezi la creier pentru a evita astfel de situații’, a precizat Attila Korodi.

Potrivit unui referat al procurorilor, numele ministrului Mediului, Attila Korodi, apare în dosarul retrocedărilor ilegale, în contextul în care se propune arestarea preventivă a șase inculpați de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În document se arată că inculpați din dosarul retrocedărilor ilegale susțineau că vor lua legătura cu ministrul Mediului pentru a interveni pe lângă directorul Romsilva, Adam Crăciunescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata